Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎07-04-2018

Oozie fails with sqoop --hive-import only

[ Edited ]

Hi, i have a trouble with Hue Console.

If i insert this script on Sqoop Editor:

sqoop import --connect jdbc:mysql://hostname:3306/meteo --username xxxx--password xxxx--table METEO_CM --hive-import --m 1 --hive-database meteo;

and execute it, I view: 

Job was KILLED under text editor.

 

In log i view Job SUCCEEDED but in Workflows status KILLED with this error in LOG:

 

Hadoop Jobs launched : [job_1529652692547_0493]
action completed, external ID [job_1529652692547_0492]
Launcher ERROR, reason: Main class [org.apache.oozie.action.hadoop.SqoopMain], exit code [1]
 ERROR is considered as FAILED for SLA
 No results found

 

if i remove:

--hive-import and --hive-database meteo it work correctly.

 

Do you have a tips for me?

How to increase the LOG? there is a DEBUG log information?

 

Thanks for help

Posts: 1,754
Kudos: 371
Solutions: 279
Registered: ‎07-31-2013

Re: Oozie fails with sqoop --hive-import only

You'll need to check the stdout/stderr logs of job_1529652692547_0492 (it will have 1 map task, check the logs for just that map task) for the specific full error on why Sqoop fails.

If I had to guess from your description of it only happening when you involve Hive, it may be due to the fact that you're not passing a hive-site.xml file along with your shell/sqoop action. Within Oozie, Sqoop will not be aware of how to contact Hive services unless the configuration file is explicitly passed.
Announcements