Reply
Highlighted
Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017
Accepted Solution

No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

For some bizarre reason, the key next to the left shift does not produce either | or \ as expected but < or > instead.

 

Any idea?

Champion
Posts: 562
Registered: ‎05-16-2016

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

[ Edited ]

try changing the keyboard layout in your virtualbox . it might work. and let me know if that works 

 

 

 

refer the screen. Ugtzh.png

Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

How do you do that?

 

In VirtualBox Preferences, I can change shortcuts but I can't see an option for the keyboard layout as a whole...

Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

Cool, I think I found the answer...

 

The keyboard layout was a "client" problem rather than VirtualBox itself so I just had to switch from US to UK keyboard at the Linux side.

 

 

Thanks for your help

Champion
Posts: 562
Registered: ‎05-16-2016

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

saw that you found the answer but werent you able to see the screenshot that i attached ? 

Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

No, I did not realise it was a screenshot...

 

It just shows as a "weird" triangle icon

Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

This is what I see (if you can see that...)

 

WhatISee.jpg

Posts: 590
Kudos: 67
Solutions: 34
Registered: ‎04-06-2015

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

I fixed the image issue in this thread. For clarification, we have a moderation filter for images to help avoid spam posts on the community. The images were waiting for me to approve them but I need to look into your account @csguna. I thought we had removed that filter on Community Champion posts. Sorry about the delay. 

 




Cy Jervis, Community Manager - I'm not an expert but will supply relevant content from time to time. :)

Learn more about the Cloudera Community:


Terms of Service


Community Guidelines


How to use the forum

Explorer
Posts: 12
Registered: ‎09-15-2017

Re: No pipe sign in virtual machine using VirtualBox image and UK keyboard

Thanks

 

It's a lot clearer now! :-)

Announcements