Reply
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎08-01-2018

Error using Apache Phoenix

[ Edited ]

Hi,

 

I am using the Quickstart VM, with versions:

  • CDH - 5.13.0
  • Hbase -   1.2.0-cdh5.13.0

 

I am currently trying to install Apache Phoenix trough parcel in my Cloudera Manager. I will explain the process i have followed in as much detail as I can:

 

  1. Add to the parcels configuration the URL - http://www.apache.org/dist/phoenix/apache-phoenix-4.14.0-cdh5.13.2/parcels/
  2. Install, Distribute and Activate the Apache Phoenix version 4.14.0-cdh5.13.2.p0.3.
  3. Restart Hbase service
  4. Open a terminal and run 
    phoenix-sqlline.py localhost:2181

     

     

After doing this, the terminal gets stucked here:

 

terminal-stuck.png

 

After around 20 seconds the HBase service dies, and appear 5 errors:

 

Hbase-down.pnghbase-health.png

 

The Role log file says:

 

total tasks = 1 unassigned = 1 tasks={/hbase/splitWAL/WALs%2Fquickstart.cloudera%2C60020%2C1533133718921-splitting%2Fquickstart.cloudera%252C60020%252C1533133718921.meta.1533133728565.meta=last_update = -1 last_version = -1 cur_worker_name = null status = in_progress incarnation = 0 resubmits = 0 batch = installed = 1 done = 0 error = 0}

 

 

The stdout says:

 

Wed Aug  1 07:28:34 PDT 2018
appending '/opt/cloudera/parcels/APACHE_PHOENIX-4.14.0-cdh5.13.2.p0.3/lib/phoenix/phoenix-4.14.0-cdh5.13.2-server.jar' to HBASE_CLASSPATH
Set HBASE_CLASSPATH to '/opt/cloudera/parcels/APACHE_PHOENIX-4.14.0-cdh5.13.2.p0.3/lib/phoenix/phoenix-4.14.0-cdh5.13.2-server.jar'
phoenix_env.sh successfully executed at Wed Aug  1 07:28:34 PDT 2018
JAVA_HOME=/usr/java/java8
using /usr/java/java8 as JAVA_HOME
using 5 as CDH_VERSION
using  as HBASE_HOME
using /var/run/cloudera-scm-agent/process/236-hbase-MASTER as HBASE_CONF_DIR
using /var/run/cloudera-scm-agent/process/236-hbase-MASTER as HADOOP_CONF_DIR
using  as HADOOP_HOME
CONF_DIR=/var/run/cloudera-scm-agent/process/236-hbase-MASTER
CMF_CONF_DIR=/etc/cloudera-scm-agent
Wed Aug  1 07:28:34 PDT 2018 Starting znode cleanup thread with HBASE_ZNODE_FILE=/var/run/cloudera-scm-agent/process/236-hbase-MASTER/znode16202 for master

 

 

I don't know if I had performed the instalation wrong or if i have skiped a step, or what happens. I would thank you if anyone can help me to solve this problem.

 

 

 

 

Announcements