Reply
Explorer
Posts: 10
Registered: ‎03-17-2016

Hive HA from hue.ini isn't working.

Hello,

 

I am trying to configure hive ha from hue.ini but looking at the config and then looking at the code, it doesn't look like its supported but I am not sure.

 

1) Is hive HA supported from hue, i.e I have two instances of hiveserver2 which I want to configure in hue.ini so that if one is down other can take over.

2) If its not supported , what's the plan around hive ha, any known jira ?

 

Regards,

Amit Kabra.

Cloudera Employee
Posts: 716
Registered: ‎07-30-2013

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

This is not supported yet: https://issues.cloudera.org/browse/HUE-2738
Explorer
Posts: 10
Registered: ‎03-17-2016

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Thanks for the reply Romain.

- This is assigned to you at present, when are you planning to work on it ?

- Will the vip or load balancer based solution work in this case i.e keep 2 instances of hiveserver2 behind a load balancer and put the balancer url in hue.ini. I assume that may not work because of sessions but just want to confirm on it ?

Regards,
Amit Kabra.
Cloudera Employee
Posts: 716
Registered: ‎07-30-2013

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Current plan is for Q3-Q4 this year.

I don't remember testing the HS2 load balanced, we did for Impala
http://gethue.com/hadoop-tutorial-how-to-distribute-impala-query-load/ and
it worked when not using round robin balancing
Highlighted
New Contributor
Posts: 3
Registered: ‎08-29-2018

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Is there any updates on this subject? I saw that the jira is still open.

Thanks

Paula

Announcements