Reply
New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-25-2015
Accepted Solution

Failing to create Oozie Schema CDH 5.5.0

Hi

I'm trying configure Oozie after a fresh installation and I'm using the Installation Guide.

 

The following command is supposed to create the database schema.

$ sudo -u oozie /usr/lib/oozie/bin/ooziedb.sh create -run

When executing I'm getting an output quite different from the one mentioned in the Installation Guide:

  setting JAVA_LIBRARY_PATH="$JAVA_LIBRARY_PATH:/usr/lib/hadoop/lib/native"
  setting OOZIE_DATA=/var/lib/oozie
  setting OOZIE_CATALINA_HOME=/usr/lib/bigtop-tomcat
  setting CATALINA_TMPDIR=/var/lib/oozie
  setting CATALINA_PID=/var/run/oozie/oozie.pid
  setting CATALINA_BASE=/var/lib/oozie/tomcat-deployment
  setting OOZIE_HTTPS_PORT=11443
  setting OOZIE_HTTPS_KEYSTORE_PASS=password
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Doozie.https.port=${OOZIE_HTTPS_PORT}"
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Doozie.https.keystore.pass=${OOZIE_HTTPS_KEYSTORE_PASS}"
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Xmx1024m"
  setting OOZIE_CONFIG=/etc/oozie/conf
  setting OOZIE_LOG=/var/log/oozie
  setting JAVA_LIBRARY_PATH="$JAVA_LIBRARY_PATH:/usr/lib/hadoop/lib/native"
  setting OOZIE_DATA=/var/lib/oozie
  setting OOZIE_CATALINA_HOME=/usr/lib/bigtop-tomcat
  setting CATALINA_TMPDIR=/var/lib/oozie
  setting CATALINA_PID=/var/run/oozie/oozie.pid
  setting CATALINA_BASE=/var/lib/oozie/tomcat-deployment
  setting OOZIE_HTTPS_PORT=11443
  setting OOZIE_HTTPS_KEYSTORE_PASS=password
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Doozie.https.port=${OOZIE_HTTPS_PORT}"
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Doozie.https.keystore.pass=${OOZIE_HTTPS_KEYSTORE_PASS}"
  setting CATALINA_OPTS="$CATALINA_OPTS -Xmx1024m"
  setting OOZIE_CONFIG=/etc/oozie/conf
  setting OOZIE_LOG=/var/log/oozie
/usr/lib/oozie/bin/ooziedb.sh: line 65: java: command not found

I'm using Ubuntu Precise (12.04).

What is the issue here?

Explorer
Posts: 21
Registered: ‎09-09-2015

Re: Failing to create Oozie Schema CDH 5.5.0

Is java_home set?

New Contributor
Posts: 5
Registered: ‎11-25-2015

Re: Failing to create Oozie Schema CDH 5.5.0

Turns out my environment variables were not set properly for user Oozie.

Announcements