Reply
Contributor
Posts: 126
Registered: ‎10-15-2014
Accepted Solution

HUE no longer show databases in Impala after moving catalog server

 

My Impala catalog server decided to not restart (different problem) 

so I removed the service from one node and started in another in the same cluster

Now HUE does not show any databases and cannot execute any sql in Impala through HUE

I have tried restarted HUE through Cloudera manager and even changed the configuration to not have impala restart and bring back impala via hue and restart

 

I am able to run via command line in Impala-shell fine

So I guess my question is in Cloudera Manager - How do I tell HUE or the server HUE is on there is a new catalog server?

All I see is 

Impala Service
Hue (Service-Wide)
the choices of 
Impala or none
Not very configurable
Posts: 1,116
Topics: 1
Kudos: 287
Solutions: 135
Registered: ‎04-22-2014

Re: HUE no longer show databases in Impala after moving catalog server

What happens or what error occurs when you run "show databases" in the Hue Impala App?

Contributor
Posts: 126
Registered: ‎10-15-2014

Re: HUE no longer show databases in Impala after moving catalog server

typing in the command show databases in HUE under the Impala GUI

yeilds the following error message

AnalysisException: Syntax error in line 1: USE `` ^ Encountered: EMPTY IDENTIFIER Expected: IDENTIFIER CAUSED BY: Exception: Syntax error

 

works in hive, works on Impala Command line

Highlighted
Posts: 1,116
Topics: 1
Kudos: 287
Solutions: 135
Registered: ‎04-22-2014

Re: HUE no longer show databases in Impala after moving catalog server

Thanks.

The last time I saw this issue, it was due to something cached in the browser used to access Hue.  Can you try using another browser to see if the problem happens there?

If so, you might try logging out of Hue, clearing your cache, then logging into Hue to see if that helps.

 

Hope that helps!

 

Ben