Reply
Cloudera Employee
Posts: 228
Registered: ‎09-23-2013

Re: How do I resolve clock offset issue?

Check with your network administrators, they have NTP services you can
point to most likely within the firewall.

Explorer
Posts: 15
Registered: ‎06-02-2015

Re: How do I resolve clock offset issue?

Yes, the problem was at the Firewall , one of the rules was changes ;

after the problem was fix the NTP was updated.

 

Thanks so much for your help

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-28-2015

Re: How do I resolve clock offset issue?

Thanks for the help 

 

just 2 steps my issue is resolved might usefull to other 

i tried

/etc/init.d/ntpd start

/etc/init.d/ntpd stop

 

it works for me

Explorer
Posts: 14
Registered: ‎05-22-2016

Re: How do I resolve clock offset issue?

Thanks, it works for me too
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎05-03-2016

Re: How do I resolve clock offset issue?

I had to restart Cloudera SCM Agent to fix this alert after NTP reconfiguration:

service cloudera-scm-agent restart

 

Expert Contributor
Posts: 61
Registered: ‎03-06-2015

Re: How do I resolve clock offset issue?

I use puppet and foreman to configure each system the same for all ntp
clients to a central ntp server.

Great information here
http://www.linuxsecrets.com/blog/4tutorial-and-install-howto/2014/06/26/906-how-to-install-and-confi...
bvk
Explorer
Posts: 18
Registered: ‎08-25-2017

Re: How do I resolve clock offset issue?

I have installed ntpd on all 8 nodes, checked the ntp.conf file across the nodes, its same..

So i stopped the ntpd and tried running the ntpupdate command and its saying command not found.. So could you please  explain this step?

-> connected to the ntp server named in the ntp.conf file: ntpupdate <ntp_server>

Expert Contributor
Posts: 61
Registered: ‎03-06-2015

Re: How do I resolve clock offset issue?

There is no ntpupdate command.

You can update ntp by typing

# ntpdate -u {Main node sync'ed to NTP server IP address or Domain name
here}

Example

# ntpdate -u domains.ntp.com

OR

# ntpdate -u 192.168.0.2

You should only have 1 node announcing NTP and other nodes getting time
from main node.
bvk
Explorer
Posts: 18
Registered: ‎08-25-2017

Re: How do I resolve clock offset issue?

Thanks a lot.. :)
Announcements

Our community is getting a little larger. And a lot better.


Learn More about the Cloudera and Hortonworks community merger planned for late July and early August.