Reply
Highlighted
New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎06-03-2015

Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

Parcel not distributed but have active state ACTIVATING
Cloudera Employee
Posts: 578
Registered: ‎01-20-2014

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

I'll move this question to the right forum. Can you please post a screenshot of the issue and provide a more detailed description?
Regards,
Gautam Gopalakrishnan
Contributor
Posts: 31
Registered: ‎06-26-2015

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

Hi

I got this error while add new host on the cluster. We had to restart the process few times because of misconfigured hostname and TLS setting on CM server.

Now after Host Instllation process finishes, CM directs me to Parcel distribution process.

 

However, CM runs parcel distribution process forever. When I check cloudera-scm-server.log, it was spitting out following msg indefinitely

 

2015-09-21 16:05:34,254 WARN 734582441@scm-web-60:com.cloudera.parcel.ClusterParcelStatus: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

 

I think CM updated status of the new host to ACTIVATING at somepoint previously failed installation attempt. Now it's confused.

 

How can we revert the host status and continue with parcel distribution process?

 

Thanks 

Ben

Cloudera Employee
Posts: 6
Registered: ‎02-04-2014

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

It looks like you have arrived in an inconsistent state of wanting the parcel to be activated, but it is not distributed, most likely because the distributed parcels were deleted outside of Cloudera Manager.

 

To fix this, I presume that UI is stuck in "Activating" state, but there should be a "Cancel" button, that should reset your state so that you can distribute again. If there is no way to cancel, for whatever reason, you can force deactivate the parcel via API. http://cloudera.github.io/cm_api/apidocs/v6/path__clusters_-clusterName-_parcels_products_-product-_...

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-28-2015

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

[ Edited ]

Hi there:

 

Thanks for the reply. I followed your instruction, but still failed.

 

I tried this:

http://master:7180/api/v10/clusters/myCluster/parcels/products/SPARK/versions/0.9.0-1.cdh4.6.0.p0.98

It worked fine and returned a JSON object.

 

However, the following failed with 405 Method Not Allowed HTTP response code: 

http://master:7180/api/v10/clusters/myCluster/parcels/products/SPARK/versions/0.9.0-1.cdh4.6.0.p0.98/commands/deactivate

 

Any idea how I can fix that? Appreciate your help.

 

Andy

Posts: 1,001
Topics: 1
Kudos: 249
Solutions: 126
Registered: ‎04-22-2014

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

Hi Andy,

 

The problem is that your browser is going to attempt an HTTP GET when the "deactivate" command requires a POST.  I recommend using curl or some other tool to issue the command as a post.

 

for example... 

curl -X POST ...

Ben 

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎09-28-2015

Re: Parcel not distributed but have active state ACTIVATING

[ Edited ]

Hi Ben:

 

Awesome. Fixed with your suggested command. Appreciate it.

 

curl -u username:password -X POST http://master:7180/api/v10/clusters/myCluster/parcels/products/SPARK/versions/0.9.0-1.cdh4.6.0.p0.98/commands/deactivate

 

Announcements