Reply
Contributor
Posts: 45
Registered: ‎04-13-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

Interestingly, though many people in this thread are complaining of the same issue, no one has posted an error message that shows the correct syntax as outlined by the manual in the link from @Lars Volker.

 

Specifically, the manual shows the syntax for the connection string with a username (and no password) should be using AuthMech=2:

 

jdbc:impala://node1.example.com:21050;AuthMech=2;UID=impala

At least for me, this "resolved" the issue because now I am trying to debug a connection timeout.  So I guess that is progress :/

Expert Contributor
Posts: 357
Registered: ‎01-25-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

@epowell Apologize me, it's my fault since i solved it using auth mechanism 6 and didn't update the thread.

Contributor
Posts: 45
Registered: ‎04-13-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

AuthMech=6?  I don't see that in the manual as an option.  Can you please post your full connection string?  Thanks

Highlighted
Expert Contributor
Posts: 357
Registered: ‎01-25-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

@epowell My bad, i mixed this with my issue with the impala ODBC.

 

In this issue i still unable to get it works.

 

Yes i'm passing the conf than Lars share but my issue with i change the AuthMech to 2, my queries stuck.

 

 jdbc:impala://node1.example.com:21050;AuthMech=2; UID=fawzea
 
Screen Shot 2018-10-21 at 5.17.19 PM.png
 
 
Log:
 
ERROR [2018-10-21 10:16:20,388] ({pool-2-thread-2} JDBCInterpreter.java[open]:197) - zeppelin will be ignored. driver.zeppelin and zeppelin.url is mandatory.
Contributor
Posts: 45
Registered: ‎04-13-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

I cannot get it to work either.  I am trying to use the connection string within the DBbeaver database client and it just hangs forever.

Explorer
Posts: 6
Registered: ‎12-18-2018

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

I am also  trying  DBbeaver

Contributor
Posts: 45
Registered: ‎04-13-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

It seems like this thread still has no resolution.  I was inclined to give the benefit of the doubt to Cloudera and assume this was a DBeaver issue but it seems other people using straight Java cannot get a working connection string either. 

 

It would be great if we could get a cloudera employee to have another look at this thread.  In particular, Dbeaver is an outstanding DB client and I was using it with great success before I started using authentication.  It is a real shame to have lost it.

 

Can anyone successfully use the connection string from the manual (username, no password)?

New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-19-2018

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

Alright!

 

I can do Impala jdbc connect with passing username. When I connect with out user name, user name is shown as blank.

Contributor
Posts: 45
Registered: ‎04-13-2017

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

Can you post you connection string?
New Contributor
Posts: 2
Registered: ‎10-19-2018

Re: Impala queries through impala JDBC is running with empty user

[ Edited ]

HOST=<<host>>; PORT=21050

Announcements