Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-05-2015
Accepted Solution

HDFS HA not working

Hi,

 

I am trying manually to set up hdfs ha with no luck.. I do everything exactly like here: http://www.cloudera.com/content/cloudera/en/documentation/core/latest/topics/cmug_topic_5_12_unique_... but at the end, I'll get this error:

 

INFO org.apache.hadoop.hdfs.server.namenode.FSNamesystem: Determined nameservice ID: mycluster
INFO org.apache.hadoop.hdfs.server.namenode.FSNamesystem: HA Enabled: false
WARN org.apache.hadoop.hdfs.server.namenode.FSNamesystem: Configured NNs:

142 ERROR org.apache.hadoop.hdfs.server.namenode.FSNamesystem: FSNamesystem initialization failed.
java.io.IOException: Invalid configuration: a shared edits dir must not be specified if HA is not enabled.

 

Why ha enabled is false and system doesn't see my NNs (nn1,nn2).

 

Please advice me, what am i doing wrong...

 

 

Posts: 1,894
Kudos: 433
Solutions: 303
Registered: ‎07-31-2013

Re: HDFS HA not working

Can you share your problematic core-site.xml and hdfs-site.xml contents here?
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎02-05-2015

Re: HDFS HA not working

It is  working!  There was some misspelling or something in configuration, because next morning after good sleep, I tried once again and got running.

New Contributor
Posts: 1
Registered: ‎11-13-2018

Re: HDFS HA not working

Hi,

I am facing same error or problem, what was that property you mis-spelled or wrote incorrectly ? Please mention.

 

Maoj

Announcements