Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Ambari 2.6.3.1 using WFM // service check remote API failed

Explorer

I created an instance because I wanted to use WFM

all setting opt default

but when i using WFM

'Process Check' does not proceed

& i see 'remote API failed'

help me

+++ Kerberos security is disabled

1 ACCEPTED SOLUTION

@Jung Heedong

Are you using Knox by any chance?

View solution in original post

9 REPLIES 9

@Jung Heedong

Are you using Knox by any chance?

Explorer

YES YES using KNOX , RANGER

@Jung Heedong
Does accessing the workflow manager view work OK when you're bypassing knox and accessing via ambari directly?
You may be running into a known issue, regarding WFM which results in the 'remote API failed' error if accessed through knox. This is resolved in HDP 3.

Explorer

Could you let me know the commit ID?

Explorer

Does accessing the workflow manager view work OK when you're bypassing knox and accessing via ambari directly? : Possible!

Explorer

I am in a situation where I need to use KNOX in ambari hdp2.0 environment

@Jung Heedong

Please refer to this JIRA:

https://issues.apache.org/jira/browse/KNOX-1074

You can try the following workaround, if you are unable to upgrade by making changes in service.xml and rewrite.xml.
You'd find these at

/var/lib/knox/data-<yourHDPversion>/services/ambariui/2.2.0/service.xml 
/var/lib/knox/data-<yourHDPversion>/services/ambariui/2.2.0/rewrite.xml

Add the following rule in service.xml

<route path="/ambari/api/v1/views/WORKFLOW_MANAGER/versions/**/instances/testwfm/resources/proxy/**"> <rewrite apply="AMBARI/ambari/api/outbound/workflowmanager" to="response.body"/> 
</route> 

And a rule in rewrite.xml

<filter name="AMBARI/ambari/api/outbound/workflowmanager"> 
<content type="text/plain" asType="text/xml"> 
</content> 
</filter>

(restart knox afterwards)

Please take a moment to click accept answer, if this helped you. It will help others find the solution quickly, when looking for the same issue online.

Explorer

Thanks for your help. I cant try now but it was a big help. Can I ask you again if I have a problem?

@Jung Heedong

Of course, it may be best to start a new post if you still have any issues, as it will have better visibility. You can tag users (ex. me) in posts by typing '@' followed by their username. That way we get notified when you post 🙂

; ;