Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

Solved Go to solution

Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

Expert Contributor

Dear community,

Trying to deploy a cluster via blueprint, but obtain a wierd error:

ERROR [ambari-client-thread-24] QueryParser:115 - Lowercase host_name value in expression failed with error:java.lang.NullPointerException

Had not found this error anywhere in documentation so trying to ask here.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

Expert Contributor

Seems the problem was with nodes specified in cluster configuration. They were not correctly provisioned. However the error looks wierd.

3 REPLIES 3
Highlighted

Re: Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

Expert Contributor

Seems the problem was with nodes specified in cluster configuration. They were not correctly provisioned. However the error looks wierd.

Re: Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

Mentor

double check the values you entered in the host_name field, do you have a space there maybe?

This is what it suppose to look like, for anything else paste your blueprint

"blueprint" : "multi-node-hdfs-yarn",
    "host_group" : "slaves",
    "host_name" : "c6404.ambari.apache.org"

Re: Ambari fails with strange error while deploying configuration from blueprint

@Vladislav Falfushinsky

Can you attach your blueprint json file?

Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here