Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Apache Metron -Quick Development Platform Installation- Metron services failed to start

New Contributor

Machine: Linux 3.10.0-327.el7.x86_64

I am following the instructions for the quick dev platform installation for Apache Metron. Seems like everything was working; the ansible playbooks appear to be running and doing their things. Until the very end...

This screenshot (screenshot-from-2016-07-27-15-46-51.png) occurred during this task:

TASK [monit-start : Wait for metron services to start] *************************

I also went to the Metron UI (at http://node1:5000) and saw this:

screenshot-from-2016-07-27-17-59-50.png

This does not look like the proper Metron UI. Is the problem with the elasticsearch plugin?

I also want to mention that everything was running properly in the Ambari cluster (at http://node1:8080).

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Rising Star

It looks like Elasticsearch is down. From node1, have you done a 'sudo service elasticsearch status' to verify?

View solution in original post

2 REPLIES 2

Rising Star

It looks like Elasticsearch is down. From node1, have you done a 'sudo service elasticsearch status' to verify?

View solution in original post

New Contributor

Ah, you are right. elasticsearch was "stopped", so I did 'sudo service elasticsearch start'. Being a fairly new developer, this kind of newbie question was bound to have a simple answer. Thank you for your response.