Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Atals Taxonomy not showing catalog created.

Solved Go to solution
Highlighted

Atals Taxonomy not showing catalog created.

Expert Contributor

I installed latest Atlas with HDP 2.5.3 and enabled Taxonomy through Ambari. I could see the Taxonomy tab in Atals ok. When I create new catalog under the catalog with "create subterm". nothing shows up under the catalog. But if I create another one with the same name, an error pop-up that seems to indicates there is a catalog with same name.

10227-screen-shot-2016-12-12-at-105952-am.png

Is there any other setting I missed?

Followed the document in this link http://docs.hortonworks.com/HDPDocuments/HDP2/HDP-2.5.3/bk_data-governance/content/ch_managing_atlas...

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Expert Contributor

problem seems fixed in the latest build

View solution in original post

8 REPLIES 8
Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Super Guru

I experienced this before. Please verify ambari-infra, hbase, kafka is up and running. restart if it is up. After restart try again, if issue continues please provide error from log.

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Contributor

Hi @smanjee

I am facing similar issue and I cannot create any subterm and and all the services are up and working.

Could you please help me on this.

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Mentor

Make sure Oozie is restarted as well, it does not have an indicator to restart but it is necessary. in my experience, I also needed ranger tagsync started but it was a different use case.

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Expert Contributor

why is Oozie needed? I don't have it installed in the cluster. Don't see Atlas have dependency on oozie. Other services are up running and all restarted successfully.

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Mentor

Apache Oozie requires a restart after an Atlas configuration update, but may not be included in the services marked as requiring restart in Ambari. Select Oozie > Service Actions > Restart All to restart Oozie along with the other services.

http://docs.hortonworks.com/HDPDocuments/HDP2/HDP-2.5.3/bk_data-governance/content/ch_hdp_data_gover...

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Mentor

There might be an Atlas Oozie hook enabled hence dependency on Oozie.

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Expert Contributor

problem seems fixed in the latest build

View solution in original post

Highlighted

Re: Atals Taxonomy not showing catalog created.

Contributor

@Qi Wang

Could you please mention the version of Atlas in which the fix has been provided. I am using Atlas 0.8.0 and HDP2.6.4 and I am facing same issue.

Could you please help.