Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

SOLVED Go to solution

Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

New Contributor

Dear All,

 

We got a blank page when we are using Internet Explorer 11 to access a HTTPS page of Cloudera Navigator with self-signed certificate.

 

The login page is showing when we are using other browser, i.e., Firefox.

 

Does Cloudera Navigator have a known issue with IE11?

 

Thanks,

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

Cloudera Employee

We can confirm (after veryfing with the engineering team) that IE11 has been tested and working correclty with the access to Navigator page.

 

For anyone who might experience the same issue in the future - there are several things to look for:

  • Check (and disable if required) any plugins in IE11
  • Check if there are any special rules/policies on your Windows machine (where IE11 is running)
  • Check for the entries in MS Event Log (system log on Windows) around the time you are trying to access the Navigator page 
  • There's an "Enterprise Mode" [1] which make IE11 try to render the Navigator page as an old browser - and hence it could fail. Basically this could be enforced by the company settings/policies - so your local admins should be able to check and advise on that.
  • Install and examine the output of Dev Console [2]

Hope that the above hints are useful.

Regards.

 

[1] https://technet.microsoft.com/en-au/library/dn640687.aspx

[2] https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bg182326(v=vs.85).aspx

3 REPLIES 3

Re: Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

Cloudera Employee

We can confirm (after veryfing with the engineering team) that IE11 has been tested and working correclty with the access to Navigator page.

 

For anyone who might experience the same issue in the future - there are several things to look for:

  • Check (and disable if required) any plugins in IE11
  • Check if there are any special rules/policies on your Windows machine (where IE11 is running)
  • Check for the entries in MS Event Log (system log on Windows) around the time you are trying to access the Navigator page 
  • There's an "Enterprise Mode" [1] which make IE11 try to render the Navigator page as an old browser - and hence it could fail. Basically this could be enforced by the company settings/policies - so your local admins should be able to check and advise on that.
  • Install and examine the output of Dev Console [2]

Hope that the above hints are useful.

Regards.

 

[1] https://technet.microsoft.com/en-au/library/dn640687.aspx

[2] https://msdn.microsoft.com/en-us/library/bg182326(v=vs.85).aspx

Re: Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

Explorer

Solution is to disable Internet Explorer Compatibility Mode. It should be possible to include a meta tag (e.g. https://stackoverflow.com/questions/3449286/force-ie-compatibility-mode-off-using-tags) to achieve this. End-users can do so from the IE cog menu (assuming it is not locked down).

 

Scott

Highlighted

Re: Cloudera Navigator Blank Page on Internet Explorer 11

New Contributor

Fyi, Cloudera has documented this IE 11 browser known issue with workaround Scott mentions in the release notes for Cloudera Navigator 2.10.1 (CM/CDH 5.11.1):

https://www.cloudera.com/documentation/enterprise/release-notes/topics/cn_rn_known_issues.html#ie_11...