Support Questions

Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Celebrating as our community reaches 100,000 members! Thank you!

Error: "Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: HDP-2.3. Please verify its path and try again"

avatar
Expert Contributor

when I try to use yum to update or install some packages, I get this error. .

"http://public-repo-1.hortonworks.com/HDP/centos6/2.x/updates/2.3.2.0/repodata/repomd.xml: [Errno 14] PYCURL ERROR 7 - "couldn't connect to host" Trying other mirror. Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: HDP-2.3. Please verify its path and try again"

I am working on HDP 2.3.4 Sandbox deployed on a CentOS 6 server which is behind the proxy. The server has internet access. I can ping google.com , for example.

the contents of /etc/yum.repos.d looks like this:

1930-yumreposd.png

Any workaround regarding this issue would be highly appreciated!

1 ACCEPTED SOLUTION

avatar
Expert Contributor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login
30 REPLIES 30

avatar
New Contributor

@Neeraj Sabharwal

I did a fresh install of Hortonworks sandbox (HDP 2.3.2, Windows 7) and get the same errors as @Kibrom Gebrehiwot.

I do not have firewall on (service iptables status says Firewall is not running). ipconfig has no errors.

My resolv.config reads

nameserver 8.8.8.8

Every setting is identical to yours (from your attachments on previous comments).

Can there be another source of error?

avatar
Master Mentor

@Kibrom Gebrehiwot

@min roh

You are correct.

I had to move ambari.repo and HDP*.repo to different locations.

dig failed, I restarted network and dig worked.

avatar
Master Mentor

@Kibrom Gebrehiwot

@min roh

See this

2288-screen-shot-2016-02-20-at-91418-am.png

I copied the repo files from ns01 to ns02 but it still failed. I noticed that dig url did not work

See the following screenshot.

dig failed, I restarted network and dig worked.

2290-screen-shot-2016-02-20-at-92222-am.png

avatar
Master Mentor

2301-screen-shot-2016-02-20-at-94023-am.png

yum repolist worked

avatar
New Contributor

@Neeraj Sabharwal I followed the command you used to restart the network but it did not work for me. I am still getting the same error.

avatar
Master Mentor

@min roh

/etc/init.d/network restart

then yum repolist

Can you try again?

avatar
Expert Contributor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login

avatar
Master Mentor

@Kibrom Gebrehiwot Thank you so much for the final update. I have converted your comment to an answer and accepted it as best answer

avatar
Contributor

@Neeraj Sabharwal Hello,

I still am unable to add a node to a cluster.

I have attached the log files here : ambari-log.txt

hdp-repo.txt

ambari-repo.txt

yum-repolist-2.png

The solution above did not work for me.

avatar
Contributor

Can you please elaborate, on what are these configurations supposed to be?

Username your.nt.username
Domain your.domain
Proxy your.isa.server.name:your.isa.server.port
Listen 3128