Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Hive HA from hue.ini isn't working.

Hive HA from hue.ini isn't working.

Explorer

Hello,

 

I am trying to configure hive ha from hue.ini but looking at the config and then looking at the code, it doesn't look like its supported but I am not sure.

 

1) Is hive HA supported from hue, i.e I have two instances of hiveserver2 which I want to configure in hue.ini so that if one is down other can take over.

2) If its not supported , what's the plan around hive ha, any known jira ?

 

Regards,

Amit Kabra.

4 REPLIES 4

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

This is not supported yet: https://issues.cloudera.org/browse/HUE-2738

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Explorer
Thanks for the reply Romain.

- This is assigned to you at present, when are you planning to work on it ?

- Will the vip or load balancer based solution work in this case i.e keep 2 instances of hiveserver2 behind a load balancer and put the balancer url in hue.ini. I assume that may not work because of sessions but just want to confirm on it ?

Regards,
Amit Kabra.

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Current plan is for Q3-Q4 this year.

I don't remember testing the HS2 load balanced, we did for Impala
http://gethue.com/hadoop-tutorial-how-to-distribute-impala-query-load/ and
it worked when not using round robin balancing
Highlighted

Re: Hive HA from hue.ini isn't working.

Explorer

Is there any updates on this subject? I saw that the jira is still open.

Thanks

Paula