Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here. Want to know more about what has changed? Check out the Community News blog.

Hue does not know about oozie

SOLVED Go to solution

Hue does not know about oozie

Contributor

Dear Colleagues,

 

I#m not able to use oozie in Hue, due to oozie_url (liboozie) is not correct (http:///oozie) .

Oozie server is running and i've also restarted hue. But Hue don't grab oozie-server (

Oozie Editor/DashboardThe app won't work without a running Oozie server)

 

If i set the url in "/run/cloudera-scm-agent/process/1122-hue-HUE_SERVER" and restart Hue, then a new file is created without changes.

 

Do have any solution to set oozie_url or get the stuff working?

 

Best regards,

 Sebastian

2 ACCEPTED SOLUTIONS

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Hue does not know about oozie

Cloudera Employee

Hi!

You shouldn't modify directly the hue.ini file but configure it via Cloudera Manager (that's why it gets rewritten every time).

Which value do you have there for the Oozie server?

More info: http://gethue.com/how-to-configure-hue-in-your-hadoop-cluster/

Re: Hue does not know about oozie

Contributor
Hi,

it works. I've added the following to "Hue Service → Configuration → Service-Wide → Advanced → Hue Service Advanced Configuration Snippet (Safety Valve) for hue_safety_valve.ini":

[liboozie]
oozie_url=http://<hostname>:11000/oozie
4 REPLIES 4
Highlighted

Re: Hue does not know about oozie

Cloudera Employee

Hi!

You shouldn't modify directly the hue.ini file but configure it via Cloudera Manager (that's why it gets rewritten every time).

Which value do you have there for the Oozie server?

More info: http://gethue.com/how-to-configure-hue-in-your-hadoop-cluster/

Re: Hue does not know about oozie

Contributor
Hi,

it works. I've added the following to "Hue Service → Configuration → Service-Wide → Advanced → Hue Service Advanced Configuration Snippet (Safety Valve) for hue_safety_valve.ini":

[liboozie]
oozie_url=http://<hostname>:11000/oozie

Re: Hue does not know about oozie

If you use CM, could you check in the Hue configuration that there is
nothing in the "safety valve for hue.ini'?

Could you also confirm the error you are seeing in Hue logs (on the /logs
page)?

Re: Hue does not know about oozie

Contributor

there is:

[desktop]
app_blacklist=

[liboozie]
oozie_url=http://<hostname>:11000/oozie

which i added to get it working.