Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Job history server ui not getting connected

Explorer

Dear Hortonworks, Am using hdp2.4 sandbox, once my job finished (eg. sqoop import job) not able to view the history logs through resource manager UI. If i click history am getting error as below. All the quick links in MR2 getting the same even if history server is started and running fine.

http://sandbox.hortonworks.com:19888/ –> Job history server UI

This site can’t be reached

sandbox.hortonworks.com’s server DNS address could not be found.

Looking yours support!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Job history server ui not getting connected

Expert Contributor

@VENKATESH M

Please use this IP: 192.168.183.132. It should work. http://192.168.183.132:19888

View solution in original post

10 REPLIES 10

Re: Job history server ui not getting connected

Super Guru

@VENKATESH M

Please use : http://127.0.0.1:19888

If you are using linux then add below entry in /etc/hosts file

127.0.0.1    sandbox.hortonworks.com

If you are using windows then add above entry in C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

Re: Job history server ui not getting connected

Explorer

Thanks kuldeep,

I tried but the same error persists. Anything else? My sandbox running in vmware workstation and my host os is windows10.

Re: Job history server ui not getting connected

Expert Contributor

@VENKATESH M

Please find out the actual IP assigned to the sandbox by running following. Using this IP you should be able to access all the UIs.

ifconfig eth0 | grep "inet addr"

Re: Job history server ui not getting connected

Explorer

Thanks Manish

When i check ifconfig no IP address assigned to etho. Getting error as

[root@sandbox ~]# ifconfig eth0 | grep "inet addr" eth0:

error fetching interface information: Device not found

Re: Job history server ui not getting connected

Expert Contributor

@VENKATESH M: Can you copy and paste output of following:

ifconfig

Re: Job history server ui not getting connected

Explorer

Plz find the detail

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0C:29:5C:4C:C8 inet addr:192.168.183.132 Bcast:192.168.183.255 Mask:255.255.255.0 UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1 RX packets:1634697 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:40239 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:1000 RX bytes:250967654 (239.3 MiB) TX bytes:20970278 (19.9 MiB)

lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1 RX packets:1542905 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:1542905 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:1378392579 (1.2 GiB) TX bytes:1378392579 (1.2 GiB)

Re: Job history server ui not getting connected

Explorer

Thanks Manish,

It works now but , when i click the job_id from from Application master to view history logs it fails and error am getting stated as above , may i know why anything i need to change, please help me

Re: Job history server ui not getting connected

Explorer

I sort out the issue manish, thanks for your support, if i update entry of same ip in C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts, am able to view the history logs through Application master itself

Re: Job history server ui not getting connected

Expert Contributor

Please keep changing the IP in any URL which does not have the desired IP address. Then it should work.

OR you can do following to get rid off this error as mentioned by: @Kuldeep Kulkarni:

Add below line in /etc/hosts file (in Mac/Linux). in Windows it is C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts:

192.168.183.132 sandbox.hortonworks.com