Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

Solved Go to solution
Highlighted

No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

Expert Contributor

Hi - there is a newly added data node on my HDP 2.5 cluster, and this m/c is not sending heartbeat to Ambari

I did the following to try & fix, but that didn't work out.

- restarted ambari service

-validated /etc/hosts - it has the IP of the correct machine

Any ideas on how to fix the issue ?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

@Karan Alang

Verify the following:

1. If there is an ambari-agent installed on newly provisioned datanode.

2. If there is an ambari-agent installed try to restart it

3. Verify the version of ambari-agent and ambari-server, they both must be SAME.

3 REPLIES 3

Re: No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

@Karan Alang

Verify the following:

1. If there is an ambari-agent installed on newly provisioned datanode.

2. If there is an ambari-agent installed try to restart it

3. Verify the version of ambari-agent and ambari-server, they both must be SAME.

Re: No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

Expert Contributor

@Dinesh Chitlangia - thanks for the input.

yes, i noticed the ambari-agent is not installed on the newly provisioned datanode, will install that & restart.

Re: No heartbeat to Ambari from newly provisioned dataNode

Cool, I remember I had faced similar problems when I first tried to add a new node. I guess you are using a lower version of ambari/sandbox just like me. Higher versions automatically install ambari-agents when adding a new node into the cluster.

Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here