Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Oozie can't start after install falcon

Solved Go to solution
Highlighted

Oozie can't start after install falcon

Rising Star

Hi evreyone,

I'm using my own installation in Ubuntu 14.04 using a couple of containers with LXC (Ubuntu 14.04) and then my HDP is 2.1.2 well the thing is that all was ok but i need to start to create a couple of workflows so i tried to check wichi should be the best option. I found unfortunately that in Ubuntu i cant install Hue. So i decide install Falcon. I added the service from my Ambari console and i didnt change anything i just followed next next next but now falcon starts up but Oozie can't. some of you guys could please guide to me a little bit to check what's going on.

I checked the catalina and oozie log in files attached the most clear info that i foundoozie.pngcatalina.png

thanks a lot.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted

Re: Oozie can't start after install falcon

Super Guru

@Andres Urrego

1. Can you please copy falcon-<version>.jar to /usr/hdp/current/oozie-server/libext/

2. Stop Oozie server daemon

3. Run Oozie prepare war command

/usr/hdp/current/oozie-server/bin/oozie-setup.sh prepare-war

4. Start oozie server

View solution in original post

3 REPLIES 3
Highlighted

Re: Oozie can't start after install falcon

Super Guru

@Andres Urrego

1. Can you please copy falcon-<version>.jar to /usr/hdp/current/oozie-server/libext/

2. Stop Oozie server daemon

3. Run Oozie prepare war command

/usr/hdp/current/oozie-server/bin/oozie-setup.sh prepare-war

4. Start oozie server

View solution in original post

Highlighted

Re: Oozie can't start after install falcon

Super Guru
Highlighted

Re: Oozie can't start after install falcon

Rising Star

Thanks so much for your support. I have just followed the mentioned steps and both services are running perfectly. So when I add the Falcon service Oozie must be like reinitialized to get the new parameters including Flacon I suppose isn't it?. thanks

Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here