Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Service stop/start fail after Ambari upgrade due to missing config parameters

Contributor

When i upgraded Ambari from 2.2.1 to 2.2.2, then i restart all services in the cluster fails with below error:

raise Fail("Configuration parameter '" + self.name + "' was not found in configurations dictionary!") resource_management.core.exceptions.Fail: Configuration parameter 'managed_hdfs_resource_property_names' was not found in configurations dictionary!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Service stop/start fail after Ambari upgrade due to missing config parameters

Expert Contributor

@Hefei Li

Looks like property managed_hdfs_resource_property_names is missing after upgrade. Please try to set it manually by running the below command :

/var/lib/ambari-server/resources/scripts/configs.sh -port 8080 set localhost <cluster_name> cluster-env "managed_hdfs_resource_property_names" ""

**If its an SSL enabled cluster, then use the below command :

/var/lib/ambari-server/resources/scripts/configs.sh -port 8443 -s set localhost <cluster_name> cluster-env "managed_hdfs_resource_property_names" ""

Once its set, try to restart the services and it should go through fine.

Hope it helps !!

View solution in original post

2 REPLIES 2

Re: Service stop/start fail after Ambari upgrade due to missing config parameters

Expert Contributor

@Hefei Li

Looks like property managed_hdfs_resource_property_names is missing after upgrade. Please try to set it manually by running the below command :

/var/lib/ambari-server/resources/scripts/configs.sh -port 8080 set localhost <cluster_name> cluster-env "managed_hdfs_resource_property_names" ""

**If its an SSL enabled cluster, then use the below command :

/var/lib/ambari-server/resources/scripts/configs.sh -port 8443 -s set localhost <cluster_name> cluster-env "managed_hdfs_resource_property_names" ""

Once its set, try to restart the services and it should go through fine.

Hope it helps !!

View solution in original post

Re: Service stop/start fail after Ambari upgrade due to missing config parameters

Contributor

Thank you very much for your help, according to the plan you provide, the problem has been solved smoothly