Support Questions

Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Celebrating as our community reaches 100,000 members! Thank you!

With Hive View what causes: "H100 Unable to submit statement show databases like '*': org.apache.thrift.transport.TTransportException: java.net.SocketException: Broken pipe"?

avatar
Super Collaborator

This an simlar exception come up with Hive View. Also see:

https://hortonworks.com/community/forums/topic/amabari-hive-view-error-broken-pipe/ How to resolve and best debug such an issue?

1 ACCEPTED SOLUTION

avatar
Master Mentor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login
26 REPLIES 26

avatar
Master Mentor

@hkropp are you still having issues with this? Can you accept best answer or provide your own solution?

avatar
Explorer

Have you found any solution? I experience it as well.

avatar

+1 I am experiencing this issue as well, without Kerberos.

avatar
Super Collaborator

Hi, I can't remember how or if I solved it 😉 but could you try to configure the Hive View with manual configuration instead of the option to get the cluster configuration? Let me know if this works. Thanks!

avatar
Master Mentor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login

avatar
Expert Contributor

What I had to do was restart ambari-server to get rid of this error.

avatar
Contributor

My ambari version: 2.2.1.0, problem not fixed in version 2.2.

Not kerberised.

Page refresh doesn't solve.

This works:

ambari-server restart	

avatar
Rising Star

I too am facing this issue frequently both on HDP 2.3 as well as 2.4 cluster setups. As @R Wys mentioned, above suggested steps not working.

@Neeraj Sabharwal any suggestions, workarounds would be highly appreciated.

Ambari Version: 2.2.1.1

Thanks Amit

avatar
Explorer

I'm facing issue in Ambari Version2.2.1.0 in HDP Sandbox. Restart is not working. Everything was working fine until couple of hours ago. Suddenly Hive tables disappeared from view with error. Please advise.

3549-screen-shot-2016-04-19-at-104518-pm.png

avatar
Explorer

I'm facing issue in Ambari Version2.2.1.0 in HDP Sandbox. Restart is not working. Everything was working fine until couple of hours ago. Suddenly Hive tables disappeared from view with error. Please advise.

3549-screen-shot-2016-04-19-at-104518-pm.png