Support Questions

Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Celebrating as our community reaches 100,000 members! Thank you!

Error During adding a new new node into cluster

avatar

Hi Guys,
I have been facing an issue.
I have been using AWS Hortonworks machine.Firstly i am successfully login into ambari and it shows all services run.BUT when i try to add another node into cluster. it give me an error :

40879-nodeadding.jpeg

then i close the browser and try to re-connect the error. but now it give me an error :
"Unable to Connect Ambari "
whe i try to write command :
" ambari-server start"
the it give me message "Command not found"
Please help
Thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

avatar
Master Mentor

@Mudassar Hussain

Looks like ambari-server is started fine now. Just to be sure please check the logs of ambari as following and verify the port is accessible:

# less /var/log/ambari-server/ambari-server.log
# netstat -tnlpa | grep 8080
# service iptables stop

.

Then try accessing the ambari using the mentioned IP Address:

http://$AMBARI_SERVER_IP:8080

.

View solution in original post

14 REPLIES 14

avatar

My AWS key is : AWS_HDPCD
When i write the above command it gives me below message :

39875-aws-key.jpeg

avatar

I got the log file. Machine is too much slow. i try to email myself there.

avatar
Master Mentor

@Mudassar Hussain

I see that you are getting "No Such file or directory" error. So first you will need to find the AWS ssh key on your local machine to do a successful SCP.

Or if the SSH key is already setup then you can simply run the command without -i option as following to see if it works:

# scp root@namenode:/var/log/ambari-server/ambari-server.log   /tmp

.

avatar

I got the log file. Machine is too much slow. i try to email myself there.

avatar

Thanks a lot @Jay SenSharma for your help.
Today when i was login to my AWS machine. it does not start all service and give me an error 8080:Port and Ambari Server issue.
I just Go inot @nameNode
and write command : Service Iptables Stop
and both issue solves 🙂 🙂
Hope it will work smoothly.
Thanks again