- Subscribe to RSS Feed
- Mark Question as New
- Mark Question as Read
- Float this Question for Current User
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Printer Friendly Page
Error while executing hive query on Spark as execution engine
Created ‎01-27-2016 01:40 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
I am using HDP 2.3.2
I used following commands to set spark as hive's execution engine
set hive.execution.engine=spark;
and executed query as
select count(*) from tablename;
I got following error,
java.lang.NoSuchMethodError: com.fasterxml.jackson.module.scala.deser.BigDecimalDeserializer$.handledType()Ljava/lang/Class; at com.fasterxml.jackson.module.scala.deser.NumberDeserializers$.<init>(ScalaNumberDeserializersModule.scala:49) at com.fasterxml.jackson.module.scala.deser.NumberDeserializers$.<clinit>(ScalaNumberDeserializersModule.scala) at com.fasterxml.jackson.module.scala.deser.ScalaNumberDeserializersModule$class.$init$(ScalaNumberDeserializersModule.scala:61) at com.fasterxml.jackson.module.scala.DefaultScalaModule.<init>(DefaultScalaModule.scala:19) at com.fasterxml.jackson.module.scala.DefaultScalaModule$.<init>(DefaultScalaModule.scala:35) at com.fasterxml.jackson.module.scala.DefaultScalaModule$.<clinit>(DefaultScalaModule.scala) at org.apache.spark.rdd.RDDOperationScope$.<init>(RDDOperationScope.scala:78) at org.apache.spark.rdd.RDDOperationScope$.<clinit>(RDDOperationScope.scala) at org.apache.spark.SparkContext.withScope(SparkContext.scala:681) at org.apache.spark.SparkContext.hadoopRDD(SparkContext.scala:956) at org.apache.spark.api.java.JavaSparkContext.hadoopRDD(JavaSparkContext.scala:428) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.SparkPlanGenerator.generateMapInput(SparkPlanGenerator.java:188) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.SparkPlanGenerator.generateParentTran(SparkPlanGenerator.java:134) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.SparkPlanGenerator.generate(SparkPlanGenerator.java:106) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.LocalHiveSparkClient.execute(LocalHiveSparkClient.java:130) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.session.SparkSessionImpl.submit(SparkSessionImpl.java:64) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.SparkTask.execute(SparkTask.java:107) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.Task.executeTask(Task.java:160) at org.apache.hadoop.hive.ql.exec.TaskRunner.runSequential(TaskRunner.java:89) at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.launchTask(Driver.java:1655) at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.execute(Driver.java:1414) at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.runInternal(Driver.java:1195) at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.run(Driver.java:1059) at org.apache.hadoop.hive.ql.Driver.run(Driver.java:1049) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processLocalCmd(CliDriver.java:213) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processCmd(CliDriver.java:165) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.processLine(CliDriver.java:376) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.executeDriver(CliDriver.java:736) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.run(CliDriver.java:681) at org.apache.hadoop.hive.cli.CliDriver.main(CliDriver.java:621) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606) at org.apache.hadoop.util.RunJar.run(RunJar.java:221) at org.apache.hadoop.util.RunJar.main(RunJar.java:136) FAILED: Execution Error, return code -101 from org.apache.hadoop.hive.ql.exec.spark.SparkTask. com.fasterxml.jackson.module.scala.deser.BigDecimalDeserializer$.handledType()Ljava/lang/Class;
Please suggest some fixes. thanks
Created ‎01-27-2016 02:24 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
It's not supported yet. You can leverage sparksql to access hive
Created ‎01-27-2016 01:55 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
@sangeeta rawat can you elaborate the need to use spark as hive exec engine? Hortonworks does not support this execution model. Where does Tez fall short for you that you think Spark can help?
Created ‎01-28-2016 04:40 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
Thanks @Artem Ervits for quick response. 🙂
Created ‎01-27-2016 02:24 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
It's not supported yet. You can leverage sparksql to access hive
Created ‎01-27-2016 02:29 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
Created ‎01-28-2016 04:34 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
Thanks @Neeraj Sabharwal for quick response 🙂
Created ‎01-28-2016 04:37 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
Please accept the best answer to close the thread and good to have you here
Created ‎01-28-2016 04:43 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
@Artem Ervits Thanks for the prompt reply, Its not about Tez has fallen short, I was just analysing the difference between Different execution engines for Hive.
Created ‎01-28-2016 04:45 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
@Neeraj Sabharwal Thanks for the prompt reply
Created ‎09-28-2016 11:54 AM
- Mark as New
- Bookmark