Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

I'm seeing an issue when configuring, deleting, or moving a processor within NiFi over HTTPS.

Highlighted

I'm seeing an issue when configuring, deleting, or moving a processor within NiFi over HTTPS.

New Contributor

I have an AWS ELB which is configured with the following:

  • Load Balancer Protocol: HTTPS
  • Load Balancer Port: 443
  • Instance Protocol: HTTP
  • Instance Port: 8080
  • SSL Certificate: MyCert

The EC2 instance behind the ELB has a security group that has a custom TCP rule that has the following configuration:

  • Protocol: TCP
  • Port Range: 8080
  • Source: MyVPC CIDR rule

I'm able to access the NiFi UI via a browser (i.e., https://MyNiFiHost.com/nifi) with no issues and can CURL and hit all the /nifi-api endpoints. I'm also able to add a new processor within the UI, and conduct most of the other actions via the right mouse click on the processor (i.e., View Data provenance, Usage, copy, etc.). However, when I try to move the processor, delete it, or configure it I get a "Mixed Content" error indicating that the URL that I'm loading (https://MyNiFiHost.com/nifi/?processGroupId=root&componentIds=a849468d-015c-1000-e276-2042bf59e5b9) was loaded over HTTPS, but requested an insecure XMLHttpRequest endpoint (http://MyNiFiHost.com/nifi-api/processors/a849468d-015c-1000-e276-2042bf59e5b9). The request is failing because it's being blocked since the content must be served over HTTPS.

Any help would be appreciated. Thanks!

Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here