Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Highlighted

Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Explorer

Dears,
Beeline commands are not getting executed from Oozie shell actions with Some user.
Beeline is getting connected in some nodes and not in some nodes. Getting below error.
"Error: Could not establish connection to jdbc:hive2://Hostname:10001/;serviceDiscoveryMode=zooKeeper;zooKeeperNamespace=hiveserver2: org.apache.http.client.ClientProtocolException (state=08S01,code=0)"

Possible reason : Oozie shell action is expecting kerberos authentication while executing beeline command. on some nodes keytab file present and may be not on few nodes. to be checked.
On production cluster similar kind of actions working fine.

5 REPLIES 5

Re: Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Explorer
Highlighted

Re: Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Explorer
Highlighted

Re: Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Explorer

Can anyone help on this? I checked keytabs in /etc/security/keytabs on working and non working nodes. Both keytabs same. What is the next step to resolve the issue

Highlighted

Re: Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Mentor

@Lokesh Mukku

Can you check whether you have HiveServer2 Clients installed on the nodes with errors? Use Ambari to deploy and revert. Hope that helps

Highlighted

Re: Issue with beeline command in Oozie Shell action - Dev Cluster

Mentor

@Lokesh Mukku

Did you install the HS2 clients if so what was the outcome?


Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here