Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Nothing is not happening with the Cloudera quickstar, just a blank,black screen

Solved Go to solution

Nothing is not happening with the Cloudera quickstar, just a blank,black screen

New Contributor

Hi, I am using window 10, CDH 5.7, and getting cloudera quickstart VM with centOS 6.7, and trying to set up cloudera quickstart VM on top of Virtual box. After installing the cloudera quickstart VM, I tried starting the VM. Initial it went through a scrolling process and then the screen turns black and nothing is happening.The quickstart VM is not coming up. The screen is just showing a black blank screen . How do i resolve this issue?  Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Nothing is not happening with the Cloudera quickstar, just a blank,black screen

Community Manager

Welcome to the community @DavBro. It could be something simple as the resources allocated to the VM or virtualization not being enabled on the system. Check out our Community Knowledge article on how to set up a Quickstart VM to double check your steps. The commonly reported issues and ways to solve them are listed near the end of the article. 

 

I hope it helps solve your issue. :)



Cy Jervis, Community Manager

Was your question answered? Make sure to mark the answer as the accepted solution.
If you find a reply useful, say thanks by clicking on the thumbs up button.

Learn more about the Cloudera Community:
Community Guidelines
How to use the forum
2 REPLIES 2

Re: Nothing is not happening with the Cloudera quickstar, just a blank,black screen

Community Manager

Welcome to the community @DavBro. It could be something simple as the resources allocated to the VM or virtualization not being enabled on the system. Check out our Community Knowledge article on how to set up a Quickstart VM to double check your steps. The commonly reported issues and ways to solve them are listed near the end of the article. 

 

I hope it helps solve your issue. :)



Cy Jervis, Community Manager

Was your question answered? Make sure to mark the answer as the accepted solution.
If you find a reply useful, say thanks by clicking on the thumbs up button.

Learn more about the Cloudera Community:
Community Guidelines
How to use the forum

Re: Nothing is not happening with the Cloudera quickstar, just a blank,black screen

New Contributor
Thanks for the info,cjervis! I did it a different way yesterday: I clicked
on the "new bottom" and then followed the info from there,and that's where
I ran into trouble. I deleted the file with the intention of reinstalling
it; I thought that would resolve the issue, but when I tried to reinstall
Cloudera-Quickstart to the VM Virtualbox under the initial way, I'm getting
the followings: accessible,doc,drivers,nls,sdk, and x86, not the full
Cloudera-Quickstart-vm 5.7.0-0...OVF file. I also tried it based on the
instructions we sent me and I am not seeing anything at all. I am new to
this and don't have a lot of experience, so please forgive me if appear
amateurish in my explanation.

Thanks again for your help with this matter!

David
Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here