Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

Oozie simple shell workflow not working

Solved Go to solution
Highlighted

Oozie simple shell workflow not working

Expert Contributor

I have configured simple test oozie workflow and running below configuration:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no"?> <workflow-app xmlns="uri:oozie:workflow:0.5" name="shell-action-asif-test"> <start to="shell_1"/> <action name="shell_1"> <shell xmlns="uri:oozie:shell-action:0.3"> <job-tracker>${resourceManager}</job-tracker> <name-node>${nameNode}</name-node> <exec>echo</exec> <argument>"This is testing by ME"</argument> <capture-output/> </shell> <ok to="end"/> <error to="kill"/> </action> <kill name="kill"> <message>${wf:errorMessage(wf:lastErrorNode())}</message> </kill> <end name="end"/> </workflow-app>

While running above configuration, i'm getting error in logs:

2018-04-09 12:03:14,036 INFO ActionStartXCommand:520 - SERVER[slave3.bd-coe.com] USER[admin] GROUP[-] TOKEN[] APP[shell-action-asif-test] JOB[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W] ACTION[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:] Start action [0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:] with user-retry state : userRetryCount [0], userRetryMax [0], userRetryInterval [10]

2018-04-09 12:03:14,036 INFO ActionStartXCommand:520 - SERVER[slave3.bd-coe.com] USER[admin] GROUP[-] TOKEN[] APP[shell-action-asif-test] JOB[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W] ACTION[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:] [***0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:***]Action status=DONE

2018-04-09 12:03:14,036 INFO ActionStartXCommand:520 - SERVER[slave3.bd-coe.com] USER[admin] GROUP[-] TOKEN[] APP[shell-action-asif-test] JOB[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W] ACTION[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:] [***0000011-180330162120442-oozie-oozi-W@:start:***]Action updated in DB!

2018-04-09 12:03:14,087 INFO WorkflowNotificationXCommand:520 - SERVER[slave3.bd-coe.com] USER[-] GROUP[-] TOKEN[-] APP[-] JOB[0000011-180330162120442-oozie-oozi-W] ACTION[] No Notification URL is defined. Therefore nothing to notify for job 0000011-180330162120442-oozie-oozi-W

Ouput in yarn logs:

Log Type: stderr

Log Upload Time: Mon Apr 09 12:02:54 +0530 2018

Log Length: 1728

Apr 09, 2018 12:02:39 PM com.sun.jersey.guice.spi.container.GuiceComponentProviderFactory register

INFO: Registering org.apache.hadoop.mapreduce.v2.app.webapp.JAXBContextResolver as a provider class

Apr 09, 2018 12:02:39 PM com.sun.jersey.guice.spi.container.GuiceComponentProviderFactory register

INFO: Registering org.apache.hadoop.yarn.webapp.GenericExceptionHandler as a provider class

Log Type: stdout Log

Upload Time: Mon Apr 09 12:02:54 +0530 2018

Log Length: 0

Can someone help on it? Will be appreciable.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: Oozie simple shell workflow not working

Expert Contributor

There are no error details in post.

https://community.hortonworks.com/content/supportkb/48985/how-to-setup-oozie-shell-action.html

This is article which may help.

Can you post error from yarn logs? Check the map logs under application master.

2 REPLIES 2

Re: Oozie simple shell workflow not working

Expert Contributor

There are no error details in post.

https://community.hortonworks.com/content/supportkb/48985/how-to-setup-oozie-shell-action.html

This is article which may help.

Can you post error from yarn logs? Check the map logs under application master.

Re: Oozie simple shell workflow not working

Expert Contributor

yes, It's working fine.

It's not an issue. command is executed successfully by same method. No changing required.