Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

Problem with adding Nifi service to HDP cluster in Ambari

I have a problem with adding Nifi service to HDP cluster (v2.6.1.0) using Ambari GUI (v2.5.1.0) with HDF Management Pack (v3.0.1.1-5). In Add Service Wizard finishing with Customize Services by clicking Next button it won't continue to the next screen. How to overcome this?

4 REPLIES 4

Super Mentor

@Toivo Tammus

1. Do you see any Error/Warning messages inside the ambari-server.log ?

2. Also in the UI debugger tool do you see any error? More Tools > Developer Tools from Chrome's Main Menu.

3. Have you tried clearing Browsers cache and tried the same again ( Or may be try using incognito mode of browser [Private Mode])

1. Nothing unusual
2. In IE I could see this error:

SCRIPT5007: Unable to get property 'propertyDependsOn' of undefined or null reference
app.js (67982,11)

In FF I see this error:

13:18:57.572 TypeError: App.configsCollection.getConfigByName(...) is undefined 1 app.js:67983:28
App.EnhancedConfigsMixin<.undoRedoRecommended/< http://my.server.name:8080/javascripts/app.js:67983:28
forEach self-hosted:251:13
App.EnhancedConfigsMixin<.undoRedoRecommended http://my.server.name:8080/javascripts/app.js:67970:5
App.EnhancedConfigsMixin<.onSaveRecommendedPopup http://my.server.name:8080/javascripts/app.js:67957:5
App.EnhancedConfigsMixin<.showChangedDependentConfigs/< http://my.server.name:8080/javascripts/app.js:67939:9
App.showDependentConfigsPopup/<.onPrimary http://my.server.name:8080/javascripts/app.js:205542:20
Ember.wrap/newFunc http://my.server.name:8080/javascripts/vendor.js:2608:11
ActionHelper.registerAction/ActionHelper.registeredActions[actionId].handler http://my.server.name:8080/javascripts/vendor.js:21208:16
Ember.EventDispatcher<.setupHandler/< http://my.server.name:8080/javascripts/vendor.js:13000:16
f.event.dispatch http://my.server.name:8080/javascripts/vendor.js:107:4764
f.event.add/i http://my.server.name:8080/javascripts/vendor.js:107:692

3. I have tried this on two different clusters using IE and FF browsers.

Did this ever get resolved? I am having the exact same issues and getting the exact same error using the exact same versions as you.

Yes, I managed to solve this by upgrading Ambari GUI to version 2.5.2. After that everything went smoothly.