Created 02-12-2016 04:12 PM
Hi,
I am new to sqoop and trying to write few simple sqoop scripts. I am trying to query a table with where clause condition. When I give the where clause condition it's failing. Here is my simple script:
sqoop import \
--connect jdbc:mysql://localhost/test \
--username sat \
-P \
--query 'select emp_no,salary from salaries where salary >8000' \
--target-dir /user/ \
--m 1
I went through sqoop documentation and it was mentioned that I should use $CONDITIONS , but here my question is, if I use this parameter then , where I can specify my where clause condition. Please help me on the same.
Thanks,
Satish.
Created 02-12-2016 04:18 PM
See this tutorial http://www.tutorialspoint.com/sqoop/sqoop_import.htm
sqoop import \ --connect jdbc:mysql://localhost/userdb \--username root \ --table emp_add \ --m 1 \ --where“city =’sec-bad’” \ --target-dir /wherequery
Created 06-08-2016 06:54 AM
hi:
i have receiving this error with the $CONDITIONS
sqoop import -D oraoop.disabled=true \ --connect jdbc:oracle:thin:@HOSTNAME:2521/CIP_BATCH \ --username=U029550 \ --password=Mayo2016 \ --query "SELECT ID_INTERNO_PE,MI_FECHA_FIN_MES,COD_NRBE_EN,COD_LINEA,ID_GRP_PD,MI_NUM_TOT_AC_ACT,MI_NUM_AC_SUS,MI_SDO_AC_P,MI_NUM_AC_P,MI_DIA_AC_P,MI_INT_DEV_ACR_D,MI_INT_DEV_DEU_D,MI_COMIS_APL_D,MI_TOT_MOV_D,MI_TOT_MOV_H,MI_TOT_IMP_MOV_D,MI_TOT_IMP_MOV_ FROM RDWC01.MI_CLTE_ECO_GEN WHERE $CONDITIONS AND COD_RL_PERS_AC = 01 AND COD_LINEA in ('01','03','04','05') AND COD_NRBE_EN = '3159' AND TRUNC(MI_FECHA_FIN_MES) >=TO_DATE('2010-01-01', 'YYYY-MM-DD')" \ --split-by MI_NUM_TOT_AC_ACT \ --fetch-size=50000 \ --direct \ --target-dir=/RSI/datalake/desercion/2016/1 --verbose \
16/06/08 08:56:18 ERROR tool.ImportTool: Encountered IOException running import job: java.io.IOException: Query [SELECT ID_INTERNO_PE,MI_FECHA_FIN_MES,COD_NRBE_EN,COD_LINEA,ID_GRP_PD,MI_NUM_TOT_AC_ACT,MI_NUM_AC_SUS,MI_SDO_AC_P,MI_NUM_AC_P,MI_DIA_AC_P,MI_INT_DEV_ACR_D,MI_INT_DEV_DEU_D,MI_COMIS_APL_D,MI_TOT_MOV_D,MI_TOT_MOV_H,MI_TOT_IMP_MOV_D,MI_TOT_IMP_MOV_ FROM RDWC01.MI_CLTE_ECO_GEN WHERE '' AND COD_RL_PERS_AC = 01 AND COD_LINEA in ('01','03','04','05') AND COD_NRBE_EN = '3159' AND TRUNC(MI_FECHA_FIN_MES) >=TO_DATE('2010-01-01', 'YYYY-MM-DD')] must contain '$CONDITIONS' in WHERE clause. at org.apache.sqoop.manager.ConnManager.getColumnTypes(ConnManager.java:300) at org.apache.sqoop.orm.ClassWriter.getColumnTypes(ClassWriter.java:1845) at org.apache.sqoop.orm.ClassWriter.generate(ClassWriter.java:1645) at org.apache.sqoop.tool.CodeGenTool.generateORM(CodeGenTool.java:107) at org.apache.sqoop.tool.ImportTool.importTable(ImportTool.java:478) at org.apache.sqoop.tool.ImportTool.run(ImportTool.java:605) at org.apache.sqoop.Sqoop.run(Sqoop.java:148) at org.apache.hadoop.util.ToolRunner.run(ToolRunner.java:70) at org.apache.sqoop.Sqoop.runSqoop(Sqoop.java:184) at org.apache.sqoop.Sqoop.runTool(Sqoop.java:226) at org.apache.sqoop.Sqoop.runTool(Sqoop.java:235) at org.apache.sqoop.Sqoop.main(Sqoop.java:244)
Please why the $CONDITIONS doesnt work¿??
Created 06-08-2016 08:36 AM
@Roberto Sancho
When you use double quotes for enclosing character, you have to escape '$' such as '\$'.
So, please try:
--query "SELECT (....) WHERE \$CONDITIONS AND (...)"
Created 11-15-2017 05:29 AM
Hi @Roberto Sancho
sqoop import -D oraoop.disabled=true \
--connect jdbc:oracle:thin:@HOSTNAME:2521/CIP_BATCH \
--username=U029550 \
--password=Mayo2016 \
--query "SELECT ID_INTERNO_PE,MI_FECHA_FIN_MES,COD_NRBE_EN,COD_LINEA,ID_GRP_PD,MI_NUM_TOT_AC_ACT,MI_NUM_AC_SUS,MI_SDO_AC_P,MI_NUM_AC_P,MI_DIA_AC_P,MI_INT_DEV_ACR_D,MI_INT_DEV_DEU_D,MI_COMIS_APL_D,MI_TOT_MOV_D,MI_TOT_MOV_H,MI_TOT_IMP_MOV_D,MI_TOT_IMP_MOV_ FROM RDWC01.MI_CLTE_ECO_GEN WHERE \$CONDITIONS AND COD_RL_PERS_AC = 01 AND COD_LINEA in ('01','03','04','05') AND COD_NRBE_EN = '3159' AND TRUNC(MI_FECHA_FIN_MES) >=TO_DATE('2010-01-01', 'YYYY-MM-DD')" \
--split-by MI_NUM_TOT_AC_ACT \
--fetch-size=50000
This query works fine 🙂