Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Alert: Welcome to the Unified Cloudera Community. Former HCC members be sure to read and learn how to activate your account here.

How to fix Ambari UI not loading.

Solved Go to solution
Highlighted

How to fix Ambari UI not loading.

New Contributor

42629-screenshot-ambari-server-all-status.png

All services are working fine still Ambari UI not working, Please help to fix this.

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Re: How to fix Ambari UI not loading.

Super Mentor

@Vijay Kumar Yadav

Few strange things we noticed in your ambari-serevr.log:

19 Nov 2017 10:43:49,934 ERROR [main] ViewRegistry:1875 - Caught exception migrating data in view ADMIN_VIEW{2.5.1.0}
java.io.FileNotFoundException: /var/lib/ambari-server/resources/views/work/HIVE{1.5.0}/WEB-INF/classes/view.xml (No such file or directory)
    at java.io.FileInputStream.open0(Native Method)

.

Which indicates that your "ADMIN_VIEW" and "HIVE_VIEW (1.5.0) instances are not getting getting extracted properly and because the "ADMIN_VIEW" has some issues so it might be a reason of Ambari

.

So please try this:

# ambari-server stop
# rm -rf  /var/lib/ambari-server/resources/views/work/*
# ambari-server start

.

Basically we are removing the "work" directory contents and then restarting the ambari server again so that the Ambari Views JARs will be extracted freshly when we restart ambari-server next time.

After following the above steps please double check the ambari-server.log to verify that you are not getting any such error as mentioned above in your logs.

.

After completion of successful restart of ambari-server (without those errors) please check if you are able to access the port 8080 from your remote machine (where you are opening the ambari UI browser).

# nc -v namenode.example.com 8080
# nc -v $IP_ADDRESS_OF_AMBARI_HOST 8080
(OR)
# telnet namenode.example.com 8080
# telnet $IP_ADDRESS_OF_AMBARI_HOST 8080

.

If the port is not accessible then please check if the firewall / iptables is disabled on the ambari server host as following:

# service iptables status
# service iptables stop
5 REPLIES 5

Re: How to fix Ambari UI not loading.

Mentor

@Vijay Kumar Yadav

A good starting point is to attach your ambari-server logs and also check your FW settings

Also check if the port is free and listening

$ netstat -an | grep 8080 | grep -i listen

or

curl http://ambari-server-ip:8080

This should give you some idea whether the port is reachable or not

Re: How to fix Ambari UI not loading.

New Contributor

Hi @Geoffrey Shelton Okot ,

Thanks for your response and valuable suggestion(A good starting point is to attach your ambari-server logs). i will take care this in future also.

As you suggest, I have checked ambari port 8080 and it's reachable but still Ambari UI not loading.

So please find my ambari-server logs and ambari-server status in attachments and please guide me to resolve this issue.


screenshot-ambari-server-all-status.png

Re: How to fix Ambari UI not loading.

Mentor

@Vijay Kumar Yadav

Can you describe your current setup? The 2 nodes you are same OS and have you done the OS perparation prior?

HDP/Ambari versions?

Can you paste your ambari/hdp.repo

If using public repo have you enabled internet access?

Memory allocated?

Please revert

Re: How to fix Ambari UI not loading.

Super Mentor

@Vijay Kumar Yadav

Few strange things we noticed in your ambari-serevr.log:

19 Nov 2017 10:43:49,934 ERROR [main] ViewRegistry:1875 - Caught exception migrating data in view ADMIN_VIEW{2.5.1.0}
java.io.FileNotFoundException: /var/lib/ambari-server/resources/views/work/HIVE{1.5.0}/WEB-INF/classes/view.xml (No such file or directory)
    at java.io.FileInputStream.open0(Native Method)

.

Which indicates that your "ADMIN_VIEW" and "HIVE_VIEW (1.5.0) instances are not getting getting extracted properly and because the "ADMIN_VIEW" has some issues so it might be a reason of Ambari

.

So please try this:

# ambari-server stop
# rm -rf  /var/lib/ambari-server/resources/views/work/*
# ambari-server start

.

Basically we are removing the "work" directory contents and then restarting the ambari server again so that the Ambari Views JARs will be extracted freshly when we restart ambari-server next time.

After following the above steps please double check the ambari-server.log to verify that you are not getting any such error as mentioned above in your logs.

.

After completion of successful restart of ambari-server (without those errors) please check if you are able to access the port 8080 from your remote machine (where you are opening the ambari UI browser).

# nc -v namenode.example.com 8080
# nc -v $IP_ADDRESS_OF_AMBARI_HOST 8080
(OR)
# telnet namenode.example.com 8080
# telnet $IP_ADDRESS_OF_AMBARI_HOST 8080

.

If the port is not accessible then please check if the firewall / iptables is disabled on the ambari server host as following:

# service iptables status
# service iptables stop

Re: How to fix Ambari UI not loading.

New Contributor

@Jay Kumar SenSharma

Thanks for your answer.

Yes my "ADMIN_VIEW" and "HIVE_VIEW (1.5.0) instances was not getting extracted properly, but after follow your suggestion now it's working fine. So thanks for your support.

Don't have an account?
Coming from Hortonworks? Activate your account here