Our Community is getting an upgrade! To get everything ready for the relaunch, we’ll be placing the site in read-only mode starting September 21st.
We really appreciate your understanding while we get things set up behind the scenes. Catch up on all the exciting details about the move here.
Need help or have questions? Drop us a line at [email protected]
Created on 02-14-2017 01:40 PM - edited 09-16-2022 04:05 AM
Hi,
I'm trying to write a DataFrame to a Hive partitioned table. This works fine from spark-shell, however when I use spark-submit i get the following
exception:
Exception in thread "main" java.lang.NoSuchMethodException:
org.apache.hadoop.hive.ql.metadata.Hive.loadDynamicPartitions(org.apache.hadoop.fs.Path,
java.lang.String, java.util.Map, boolean, int, boolean, boolean, boolean)
at java.lang.Class.getMethod(Class.java:1665)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.Shim.findMethod(HiveShim.scala:114)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.Shim_v0_14.loadDynamicPartitionsMethod$lzycompute(HiveShim.scala:404)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.Shim_v0_14.loadDynamicPartitionsMethod(HiveShim.scala:403)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.Shim_v0_14.loadDynamicPartitions(HiveShim.scala:455)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper$$anonfun$loadDynamicPartitions$1.apply$mcV$sp(ClientWrapper.scala:562)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper$$anonfun$loadDynamicPartitions$1.apply(ClientWrapper.scala:562)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper$$anonfun$loadDynamicPartitions$1.apply(ClientWrapper.scala:562)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper$$anonfun$withHiveState$1.apply(ClientWrapper.scala:281)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper.liftedTree1$1(ClientWrapper.scala:228)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper.retryLocked(ClientWrapper.scala:227)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper.withHiveState(ClientWrapper.scala:270)
at
org.apache.spark.sql.hive.client.ClientWrapper.loadDynamicPartitions(ClientWrapper.scala:561)
at
org.apache.spark.sql.hive.execution.InsertIntoHiveTable.sideEffectResult$lzycompute(InsertIntoHiveTable.scala:225)
at
org.apache.spark.sql.hive.execution.InsertIntoHiveTable.sideEffectResult(InsertIntoHiveTable.scala:127)
at
org.apache.spark.sql.hive.execution.InsertIntoHiveTable.doExecute(InsertIntoHiveTable.scala:276)
at
org.apache.spark.sql.execution.SparkPlan$$anonfun$execute$5.apply(SparkPlan.scala:132)
at
org.apache.spark.sql.execution.SparkPlan$$anonfun$execute$5.apply(SparkPlan.scala:130)
at
org.apache.spark.rdd.RDDOperationScope$.withScope(RDDOperationScope.scala:150)
at
org.apache.spark.sql.execution.SparkPlan.execute(SparkPlan.scala:130)
at
org.apache.spark.sql.execution.QueryExecution.toRdd$lzycompute(QueryExecution.scala:55)
at
org.apache.spark.sql.execution.QueryExecution.toRdd(QueryExecution.scala:55)
at
org.apache.spark.sql.DataFrameWriter.insertInto(DataFrameWriter.scala:189)
at
org.apache.spark.sql.DataFrameWriter.saveAsTable(DataFrameWriter.scala:239)
at
org.apache.spark.sql.DataFrameWriter.saveAsTable(DataFrameWriter.scala:221)
at com.pelephone.TrueCallLoader$.main(TrueCallLoader.scala:175)
at com.pelephone.TrueCallLoader.main(TrueCallLoader.scala)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at
sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
at
sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
at
org.apache.spark.deploy.SparkSubmit$.org$apache$spark$deploy$SparkSubmit$$runMain(SparkSubmit.scala:731)
at
org.apache.spark.deploy.SparkSubmit$.doRunMain$1(SparkSubmit.scala:181)
at
org.apache.spark.deploy.SparkSubmit$.submit(SparkSubmit.scala:206)
at org.apache.spark.deploy.SparkSubmit$.main(SparkSubmit.scala:121)
at org.apache.spark.deploy.SparkSubmit.main(SparkSubmit.scala)
Can you help me finding the problem?
Nimrod
Created 02-16-2017 05:27 AM
Created 02-14-2017 02:29 PM
Created 02-14-2017 02:33 PM
It's yarn client mode and I'm using a HiveContext with all those parameters set.
Nimrod
Created 02-14-2017 02:44 PM
Created 02-15-2017 01:51 AM
Hi,
I did what you suggested but it seems that both are using the same jar:
/opt/cloudera/parcels/CDH-5.8.2-1.cdh5.8.2.p0.3/jars/hive-exec-1.1.0-cdh5.8.2.jar
I could not find any difference in the classpath at all.
Nimrod
Created 02-16-2017 05:27 AM
Created 07-31-2017 06:20 AM
Created 09-01-2017 03:30 AM
I am having the same problem..
@mbigelow can you kindly provide some guidance as to how to initiate a hivecontext properly in an IDE like IntelliJ or Eclipse?