Support Questions

Find answers, ask questions, and share your expertise
Announcements
Celebrating as our community reaches 100,000 members! Thank you!

Hive Tables not visible in data analytics Studio

avatar
Contributor

Hi,

 

I am facing an issue:

hive table created in data analytics studio is not listed under tables (refer below screen print, tables listed under "Search Tables" text box)

But when doing select that table is shown in results (refer below screen print, under results)

Could you please let me know what is the issue here and how it can be corrected.

More information - I am using HDP 3.0 sandbox with CDA enabled.

Screenshot from 2019-08-24 07-11-03.pngScreenshot from 2019-08-24 07-12-41.png

1 ACCEPTED SOLUTION

avatar
Master Mentor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login
10 REPLIES 10

avatar
Super Collaborator

Do you see any errors in /var/log/das/das-webapp.log? This log file would be on das-webapp host if possible please attach the file to the thread.

avatar
Contributor

Hi,

I am not seeing any error in /var/log/das/das-webapp.log.

avatar
New Contributor

I have encountered a similar scenario, just refreshing the page and reopenings the page helped in showing the table in Data Analytics Studio.

avatar
Contributor

Hi cloudera Team,

 

Following up for this issue;

Screenshot from 2019-11-10 12-06-05.png

avatar
New Contributor

has there been any resolution?  I am in a similar situation.  This has been an ongoing issue with the hortonworks sandbox that has spanned a couple of computers and works fine on another and I have no idea as for why.  I followed as many different offerings for fixes like checking the hive event listeners and everything seems to be in order.

 

Any help would be appreciated. 

avatar
Master Mentor
hide-solution

This problem has been solved!

Want to get a detailed solution you have to login/registered on the community

Register/Login

avatar
New Contributor

As odd as it may be, I am able to create tables using the method you describe, and i'm able to upload tables as well - that is not really my issue.  My issue lies with creating the tables with hive.  I want to be able to write a query that creates a table instead of creating one using the the database screen.  

 

For example, if I go to compose and I write:

CREATE TABLE temp_drivers (col_value STRING) 

the table is created, I know this because I can see it when I run SHOW TABLES.  But it does not show itself alongside the other tables that were created in the database using the GUI on the database screen.   

 

avatar
Contributor

@KWiseman

Agreed, I did not have any other option to re-install HDP.

avatar
Contributor

Hi @Shelton 

 

Reason of this issue is

https://docs.cloudera.com/HDPDocuments/DAS/DAS-1.4.4/troubleshooting/content/das_replication_failure...

 

That I validated at my end, /var/log/das/event-processor.log is showing "Notification events are missing in the meta store" and /var/log/das/event-processor.log is showing replication is unsuccessful.

 

I tried to follow instructions mentioned in above link to submit command

curl -H 'X-Requested-By: das' -H 'Cookie: JSESSIONID=<session id cookie>' http(s)://<hostname>:<port>/api/replicationDump/reset

please refer screen print attached

This command did not work, showing;

{"code":404,"message": "HTTP 404 Not Found"}

 

Could you please help here.Screenshot from 2020-03-20 09-04-06.png