Support Questions
Find answers, ask questions, and share your expertise

no output after running hive --service metastore

New Contributor

 

hivemetastorestarrt.PNG

hi, i have a problem with hive --service metastore when i excute it there is no output and no errors just starting hive metastore server

 ///hive-site.xml////

<configuration>

<property>

<name>javax.jdo.option.ConnectionURL</name>

<value>jdbc:mysql://10.16.100.236/hive?createDatabaseIfNotExist=true</value>

<description>metadata is stored in a MySQL server</description>

</property>

<property>

<name>javax.jdo.option.ConnectionDriverName</name>

<value>com.mysql.cj.jdbc.Driver</value>

<description>MySQL JDBC driver class</description>

</property>
<property>
<name>hive.metastore.schema.verification</name>
<value>false</value>
</property>

<property>

<name>javax.jdo.option.ConnectionUserName</name>

<value>hive</value>

<description>user name for connecting to mysql server</description>

</property>

<property>

<name>javax.jdo.option.ConnectionPassword</name>

<value>Anem@2021</value>

<description>password for connecting to mysql server</description>

</property>
<property>
<name>datanucleus.autoCreateSchema</name>
<value>false</value>

</property>


<property>
<name>hive.metastore.uris</name>
<value>thrift://10.16.100.236:9083</value>
<description>Thrift server hostname and port</description>
</property>

</configuration>

1 REPLY 1

Explorer

i've shared start hms with enabling debug mode please follow https://community.cloudera.com/t5/Support-Questions/hive-service-metastore/m-p/322941#M228976 

 

if this resolve your issue please follow that case and accept this one  .

Take a Tour of the Community
Don't have an account?
Your experience may be limited. Sign in to explore more.